Professionele dagopvang

Kinderdagverblijf ’t Kindje opende in oktober 2010 haar deuren. Het biedt professionele dagopvang voor kinderen vanaf 6 weken tot vierjarigen. Er zijn drie groepen op het kinderdagverblijf:

Bij de groepsindeling van uw kind wordt zowel gelet op de leeftijd als op het ontwikkelingsniveau. Uiteraard is de plaatsing in een groep ook afhankelijk van de grootte van de groep.
‘t Kindje beschikt over vier ruimtes, die zodanig zijn ingericht dat elke groep een eigen ruimte heeft en zo min mogelijk wordt gestoord. Tevens hebben wij een grote tuin. Wij streven ernaar dat de kinderen zoveel mogelijk buiten spelen. Verder is er voldoende parkeergelegenheid voor de ouders en ons personeel.
Uiteraard hebben wij gevarieerd spelmateriaal, welke is afgestemd op de diverse ontwikkelingsfases van de kinderen. Uw kind hoeft geen speelgoed vanuit huis mee te nemen. Als uw kind toch iets van huis uit meeneemt, dan zijn wij niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging. Meegebracht speelgoed bewaren we daarom in het kind zijn/haar tas of in een mandje. Ieder kind heeft bij ons een eigen mandje. Dit gebruiken wij om de pampers, kleding, etc. te bewaren.

Wist u dat kdv t Kindje ivm de opvoedingsondersteuning 2x per week een pedagoog in huis heeft?

De ruimten van de babygroep en de dreumesgroep zijn voorzien van videocamera’s. De camera’s zijn geplaatst zodat wij onze service en kwaliteit op een hoog niveau kunnen houden en om dat extra oogje in het zeil te kunnen houden bij onze meest kwetsbare kinderen van ’t Kindje. In de toekomst worden de peutergroepen ook voorzien van camera’s.
Bij de inschrijving van uw kind ontvangt u van ons een medisch keuringsformulier, welke door een arts of RGD poli dient te worden ingevuld. U bent verplicht dit formulier te laten invullen.
Uw kind is gedurende het verblijf op het kinderdagverblijf verzekerd volgens een scholen-ongevallen verzekering. De personeelsleden zijn ook voorzien van een S.O.R verzekering.
Wij werken volgens de Early Childhood Development standaarden (ECD), waarmee wij het belang van het vroegtijdig stimuleren van de ontwikkeling van jonge kinderen onderschrijven. Uit verschillende onderzoeken blijkt hoe belangrijk de eerste acht jaar van kinderen is. Deze stimulering kan onder andere geschieden door voorschoolse activiteiten te creëren. Deze voorschoolse activiteiten worden door t Kindje ontplooid.